Friday, October 12, 2007

Kartal Gölü'nde Mutlu Son!


Bundan 20 gün kadar önce Parti Kirliliği - Kartal Gölü başlıklı yazıda 1-3 Eylül tarihlerinde Sanras Dağı'nda gerçekleştirilen Peak of Enlightenment adlı buluşmanın ardından toplanıp bırakılan çöplerin ortalığa saçıldığını haber vermiştik. Ogeday bu konuda herkese açıklayıcı bir mail göndermişti.

Daha sonra toplanan küçük bir gönüllü ekibi 9 Ekim salı günü tekrar Sandras dağının yolunu tuttu. Ama bu defa sadece temizlik için. Sonuç: Kartal Gölü'nü Kurtarma Operasyonu başarıyla tamamlandı!!!

Ogeday'dan aldığımız haberlere gör organize bir çalışmayla 2-3 saatte heryer temizlenmiş, çöpler paketlenip Beyağaç'a indirilmiş. Hatta bu vesileyle Çoban Durali Dayı ve hanımını da ziyaret etmişler.

Gönüllülerin çabalarıyla bu olay hem mutlu sonla bitti, hem de gelecekteki buluşmalar için hepimize sıkı bir ders oldu. Daha doğrusu olduğunu ümit ediyorum.. Psytrance sadece bir müzik ve eğlence biçimi değil aynı zamanda bir yaşam tarzı ve hayata bakış açısı. Hem sosyal, hem de çevre açısından barışçıl bir kültür bu. Dolayısıyla eğlence olsun ruhsal arayışlar olsun birtakım amaçlarla doğaya dönüyorsak, ona iyi bakmak da bizim sorumluluğumuz...

Boom!

PS: Konuyla ilgili tartışmaları www.psydimension.com adresinde Partiler/Kartal Gölü Reloaded başlığında takip edebilirsiniz.