Saturday, September 22, 2007

Freaky Dragons'da ve Shamanik'te polis baskını ; Fullmoon'da tecavüz !!

Bu yıl Aragon-İspanya'da düzenlenen Freaky Dragons festivali (9-16 ağustos) son derece sert bir müdahalede bulunan polisin baskınıyla sona erdi.

Chaishop'ta yayınlanan açıklama baskının partinin izinsiz yapılması üzerine gerçekleştiği şeklinde. Isratrance forumundaki tartışmalar da parti organizatörlerinin "kendi işleri ve kendi triplerine bakan, başka insanların yaratıcı fikirlerinin üstüne yatıp sorumsuzca organizasyon düzenleme cüretini gösteren tipler" oldukları ekseninde sürüyor.

Bir diğer üzücü haber de Portekiz'de düzenlenen Shamanik festivalinden (11-15 Ağustos). Shamanik'te ise olaylar yeterli parayı toparlayamayan organizasyonla güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışmalarla başlamış. Bu olayla ilgili kurumsal bir açıklamaya rastlamadım ama yine isratrance'teki tartışmalarda güvenliklerin katılımcılara kötü muamele etmesinden organizatörlere biber gazı sıkmasına; polisin sert müdahalesinden hırsızlıklara türlü berbat hikayeler anlatılıyor.

Sonuç: Dünyanın heryerinde organizasyon yapmaya kalkan bu tip insanların olduğu, ve kimileri uzak ülkelerden kalkıp gelen insanların maddi manevi huzur, güvenlik ve sağlığını tehlikeye attıkları ne yazık ki ortada...

Hepsinden kötüsü ise Bu yılki FullMoon festivalinde (27 Tem- 1 Ağu, Almanya) gerçekleşen tecavüz olayı... Bunu anlatmaya gerçekten dilim varmıyor, Chaishop'tan aynen aktarıyorum:

"The victim is a girl from Sweden, Fullmoon 2007 was her very first festival experience ever. On Sunday evening she was celebrating on the dancefloor together with a friend but then suddenly had some physical complaints and so went to the Chill Out with her friend to relax a little. After a while they went on and she lost her friend when going to the toilet. She returned to the mainfloor where she entered the stage for she was in posses of a VIP armlet. Still she had not recovered from her complaints in that moment. On the stage the culprit, a guy from the USA who had come with one of the mainfloor deco teams without being really member of that team, got aware of her. He brought her right under the mainstage and started violating her there. While he rapes her, he tells stories about his past 5 years in prison and that he did not have sex for five years. He also talks about girls only teasing guys up because they want to be treated like this. And he not only rapes her, he also beats her up and even tries to bite off one of her ears. As said the victim is kind of sick in this situation and so not really able to defend herself." Haberin tamamı için: www.chaishop.com